Skip to main content

Hof van Waal in bloei met NLdoet-vrijwilligers!

Op vrijdag 15 maart gingen de handen uit de mouwen in woonzorglocatie Hof van Waal in Tiel, waar leerlingen van De Sonnewijser, een school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs, hielpen met het timmeren van moestuinbakken. Ook twee scholieren van het Yuverta mbo in Geldermalsen hielpen mee met maken van de bakken op werkhoogte. De moestuinbakken zijn extra hoog, zodat de bewoners in de zomer makkelijk kunnen tuinieren.

Hof van Waal was blij met de hulp van de scholieren en de vrijwilligers en de waardevolle bijdrage die ze hebben geleverd aan het welzijn van onze bewoners. De activiteit draagt niet alleen bij aan een groene en gezellige woonomgeving, maar stimuleert ook de mobiliteit en het sociale contact.

Handen uit de mouwen voor Hof van Waal

Liesbeth Sterk, coördinerend verpleegkundige van Hof van Waal: “We vinden het ontzettend leuk dat ze ons met hun kennis en expertise hebben geholpen. De bewoners kijken ernaar uit om straks de bakken te vullen met bloemen, heerlijke groenten en verse kruiden. Binnen in de ontmoetingsruimte zijn ze al druk bezig met het voorzaaien! We bedanken de scholieren van De Sonnewijser en Yuverta en alle andere vrijwilligers van NLdoet van harte voor hun bloeiende inzet!”

NLdoet

Deze groen klus was onderdeel van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op 15 en 16 maart staken duizenden mensen de handen uit de mouwen voor diverse maatschappelijke projecten.