Skip to main content

Vertrouwde naam, bekende plek: Saamborgh opent in april 2025 een nieuwe zorglocatie in Almelo

Op de bekende locatie van ‘t Nieuwland in de wijk De Riet in Almelo opent zorgorganisatie Saamborgh in april 2025 een prachtige nieuwe zorglocatie. De nieuwe woonzorglocatie komt in plaats van het kerkgebouw Het Nieuwland op de Hoornbladstraat.

Sylvia van de Beeten, bestuurder van Saamborgh, deelt haar enthousiasme: “We zijn verheugd dat we met deze nieuwe zorglocatie kunnen bijdragen aan het toekomstbestendig wonen in de wijk De Riet in Almelo. Een eigentijdse benadering van het traditionele verzorgingshuisconcept.”

Visual van de ontmoetingsruimte nieuwbouw 't Nieuwland in Almelo

De nieuwe zorglocatie biedt 42 moderne zorgstudio’s en appartementen variërend in grootte en zijn geschikt voor ouderen met diverse zorgbehoeften. Ook echtparen zijn welkom. Ook als de één meer zorg nodig heeft dan de ander. De studio’s en appartementen beschikken elk over een eigen badkamer en kitchenette. Daarnaast komt er een gezamenlijke ontmoetingsruimte, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten voor maaltijden, activiteiten of gewoon een kopje koffie.

“We zijn erg enthousiast over deze nieuwe locatie op een voor ons vertrouwde plek in Almelo. Daarom blijft de naam ‘t Nieuwland voor de wijk De Riet behouden!” vertelt Sylvia van de Beeten. “Het moderne ontwerp en de duurzame materialen zorgen voor een prettige en comfortabele leefomgeving voor de bewoners. De lichte, ruime appartementen en de gezamenlijke woonruimte bieden alle ruimte voor zelfstandigheid, maar ook voor ontmoeting en gezelligheid.”

Ontmoetingsruimte voor de wijk

De ontmoetingsruimte op de begane grond is voor iedereen in de wijk. Buurtbewoners zijn dan ook van harte welkom om gebruik te maken van de ontmoetingsruimte en deel te nemen aan de activiteiten die georganiseerd worden. We vinden het belangrijk om de verbinding te zoeken met de buurt en de wijk. We willen met ’t Nieuwland weer een onderdeel worden van De Riet.

Planning en informatie

  • Duurzame woonzorg studio’s en appartementen voor ouderen
  • Particuliere bewoning
  • Geschikt voor echtparen
  • 42 appartementen van 18m² tot 45m²
  • Bouw begonnen begin 2024
  • Verwachte oplevering: april 2025

Wilt u meer weten over dit project dan kunt u informatie aanvragen via ons contactformulier.