Skip to main content
Saamborgh dynamisch

Reedewaard – Almere

Op slechts 200 meter afstand van de gezellige haven van Almere, ligt woonzorglocatie Reedewaard. Een ruim opgezette locatie waarbij zowel de privacy is op te zoeken als de gezelligheid in de gemeenschappelijke ruimtes. In combinatie met het veilige idee van 24 uur zorg in nabijheid is dit een fijne plek om te wonen.

De 26 appartementen bestaan uit een eigen slaap- en zitgedeelte en een ruime rolstoeltoegankelijke badkamer. Een aantal appartementen is geschikt voor twee personen, dus echtparen zijn van harte welkom. Ook wanneer de één meer zorg nodig heeft dan de ander. De 5 penthouses op de bovenste verdieping variëren in grootte van 60-120 m2 en zijn ook voorzien van een eigen keuken.

Rondleiding aanvragen
Saamborgh Icoon Zelfstandig
Kleinschalige woonzorglocatie
Saamborgh appartementen
26 appartementen
Saamborgh Icoon echtparen
Echtparen welkom
Saamborgh terras
Groot terras
Saamborgh Icoon Boot
200 meter van de haven
Saamborgh Icoon Boodschappen
Vlakbij winkelcentrum

Open dag 6 oktober

Behoefte aan zorg, ondersteuning of begeleiding? En toch zelfstandig blijven wonen! Kom dan op 6 oktober kijken bij Reedewaard. Tijdens de open dag kunt u de appartementen bezichtigen en krijgt u informatie over het wonen en het woongemak. Maak kennis met onze zorgmedewerkers, zij vertellen u graag meer over 24 uur zorg in de nabijheid, uw welzijn, mobiliteit, (thuis)zorg en onze ouderenzorg. U kunt zich aanmelden via het formulier.

Saamborgh-Reedewaard-Almere-Blije-dame-rummikub

Aanmelden open dag

Prettig wonen bij Saamborgh Reedewaard

In de gemeenschappelijke woon- en dinerruimte van woonzorglocatie Reedewaard weten bewoners en medewerkers elkaar altijd te vinden voor een praatje en een kop koffie.

Het dineren kan hier, maar ook in het eigen appartement als er meer privacy gewenst is. De open keuken waar de chef-kok dagelijks een heerlijke maaltijd bereidt, zorgt voor een gezellige huiselijke sfeer. Het aangrenzende grote terras met uitzicht op water verleent zich uitstekend om tot rust te komen en van de buitenlucht te genieten.

Brochure Reedewaard aanvragen

Voor meer informatie over wonen bij Saamborgh Reedewaard in Almere kunt u de brochure downloaden.

Kosten voor deze locatie

Bij Saamborgh is de financiering gescheiden tussen wonen en zorg. U betaalt zelf de huur van het appartement en de bijbehorende servicekosten.

Woonkosten

Voor het wonen bij Reedewaard betaalt u een huurprijs vanaf € 1.495,- per maand. De huurprijs is afhankelijk van de grootte en de ligging van het appartement. De servicekosten zijn € 520,- per maand. Dit bedrag is een voorschot. Ieder jaar wordt er een afrekening gemaakt van de werkelijke kosten. 

Zorgkosten

Zorgkosten worden gefinancierd vanuit de Wlz (Wet langdurige zorg). De inkomensafhankelijke eigen bijdrage, wordt bepaald en uitgevoerd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). De eigen bijdrage is gekoppeld aan het volledig pakket thuis (vpt). Het CAK heeft bepaald dat uw eigen bijdrage in 2023 minimaal € 184,- per maand en maximaal € 966,60 per maand is.

Uiteraard adviseren wij u graag over de mogelijke financiële vraagstukken op basis van uw persoonlijke situatie.

Laatste nieuws Reedewaard

Kinderkoor Lotte van den Broek Almere
Nieuws

Spetterend kerstconcert in Reedewaard

Zaterdagmiddag 10 december was er een optreden van het koor van muziekschool Lotte van den…
Lees alle nieuwsberichten

Even voorstellen. Locatiemanager Nicole.

Nicole is locatiemanager van onze locaties Reedewaard en Hoge Haeghe in Almere en Sparrenheuvel in Bosch en Duin. Ze werkte jarenlang als verpleegkundige in de thuiszorg. De afgelopen jaren was ze zorgcoördinator en teamleider in de ouderenzorg.

“Bij Saamborgh kijken we vooral naar wat iemand nog wel kan. We focussen op het vergroten van de veerkracht en wat het leven van de bewoners tot een betekenisvol leven maakt.” Die andere kijk op de ouderenzorg is waar Nicole zich dagelijks met veel plezier voor inzet.

Rondleiding aanvragen

Ligging van de locatie

Op slechts 200 meter afstand van de gezellige haven van Almere, ligt woonzorglocatie Reedewaard.

Kerkstraat 100
1354 AC, Almere
036-5402077
reedewaard@saamborgh.nl

Bij ons wonen?

Bij ons wonen of meer informatie over wonen en kosten? Neem contact op met onze woonconsulent