Skip to main content
Saamborgh dynamisch

Eigen (t)huis

Persoonlijke aandacht, vrijheid en eigen regie. Bewoners bepalen zelf hoe zij leven en met wie zij omgaan en wat ze doen. Mensen richten hun eigen appartement in en kunnen gaan en staan waar zij willen. Ook familieleden en vrienden kunnen komen en gaan wanneer ze willen.

Hoe ouderen hun dagelijks leven bij Saamborgh inrichten, verschilt per persoon. Het zorgteam gaat uit van wat past bij de situatie van de bewoners en hun naasten. Mensen hebben de vrijheid om hun eigen beslissingen te nemen. We kijken heel goed naar de bewoner en geven mensgerichte zorg. Met mensgerichte zorg versterk je iemands gezondheid, veerkracht en gevoel van eigenwaarde.

Sinds mijn moeder bij jullie is komen wonen, hebben jullie haar behandeld met zoveel liefde, respect en vriendelijkheid. Jullie hebben een warme en gastvrije omgeving gecreëerd waarin ze zich veilig en geliefd voelt. Het is echt geruststellend om te weten dat ze in goede handen is en dat jullie altijd klaarstaan om haar te ondersteunen.

Dochter van bewoner

Wonen met zorg nieuwe stijl

Er is veel vraag naar deze nieuwe, persoonlijke manier van wonen en zorg ineen. Voor ouderen die zorg nodig hebben, betekent deze combinatie van kleinschalig wonen en liefdevolle aandacht een baken van rust in een vaak onrustige periode in hun leven. Saamborgh werkt vanuit het principe van de Positieve Gezondheid.

Bij Positieve Gezondheid ligt het accent niet op ziekte, maar op de mensen zelf. Op hun veerkracht. Op wat hun leven betekenisvol maakt. We kijken naar wat iemand nog wel kan en waar hij of zij blij van wordt.’