Tjalmastraat 5 7001 EX Doetinchem 085 - 273 74 13

Dagbesteding

Op de dagbesteding komen zelfstandig wonende ouderen een of meerdere keren per week bij elkaar. Het is een ontmoetingsplaats waar onder begeleiding van een activiteitenbegeleider samen met een verzorgende en vrijwilligers een gevarieerd dagprogramma wordt aangeboden. Het dagprogramma is gericht op structuur en regelmaat in het dagelijkse leven. Door training van het geheugen, sport en spel en andere activiteiten helpen we ouderen bij een zinvolle daginvulling. Door het bezoeken van de dagbesteding kan de opname in een verpleeghuis uitgesteld, overbrugt of zelfs voorkomen worden. Voor mantelzorgers betekent het een ontlasting van de zorg.

Deelname aan de dagbesteding lijkt voor sommige ouderen een stap naar (nog) meer hulpbehoevendheid, maar de dagbesteding is er juist op gericht om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. De dagbesteding is een plaats waar leeftijdsgenoten elkaar ontmoeten en hun belevenissen kunnen uitwisselen. Het brengt gezelligheid, ontspanning en afleiding. Er worden nieuwe contacten gelegd of juist oude contacten van vroeger weer aangehaald. De sfeer onder de deelnemers is vertrouwd en vriendelijk, waardoor mensen zich snel op hun gemak voelen.

Voorbeelden van de activiteiten zijn wandelen, bewegen, muziek maken (of luisteren), zingen, schilderen, tuinieren, biljarten, knutselen en handwerken. We bieden ook geheugentraining en andere activiteiten die ervoor zorgen dat uw geest scherp blijft, zoals het lezen van de krant. Daarnaast zorgen we altijd voor een warme maaltijd, die – zo mogelijk – samen met u wordt bereid. En als het nodig is, krijgt u hulp bij uw persoonlijke verzorging. Wij bieden een veilige en gastvrije omgeving met betrokken en deskundige medewerkers waar u zich op u gemak kunt voelen.