Skip to main content

Komende maand opent woonzorgorganisatie Saamborgh een nieuwe locatie in Almere Buiten. De bouwwerkzaamheden aan de Kalenderweg bevinden zich in de afrondende fase om alles in gereedheid te brengen voor de eerste bewoners die op 1 maart verwelkomd worden. 

Midden in het groen, met een groot terras grenzend aan het park, is de nieuwe woonzorglocatie bijna klaar om de deuren te openen voor zorgbehoevende ouderen. Met de grote raampartijen, zowel in de gemeenschappelijke ruimtes als in de appartementen, is het uitzicht voor de toekomstige bewoners een lust voor het oog. 

Tweede locatie in Almere

Het is voor zorgorganisatie Saamborgh de tweede locatie in Almere. Al in 2018 nam de organisatie locatie Reedewaard in Almere Haven over. Bestuurder Gerwin Holland: “In Almere is veel vraag naar goede en zelfstandige ouderenzorg. Toen we de mogelijkheid kregen om een geheel nieuwe locatie in Almere te openen, hebben we niet lang hoeven nadenken. De locatie ligt op een prachtige plek waar bewoners kunnen genieten van het uitzicht en waar het welzijnsteam ongetwijfeld veel in het park gaat wandelen met de bewoners. Daarnaast ligt het levendige centrum van Almere Buiten op slechts 300 meter loopafstand, dus ook gezellige reuring ligt letterlijk om de hoek.”

Appartementen

De nieuwe locatie voor zorgbehoevende ouderen biedt 38 ruime éénkamer- en tweekamerappartementen, verschillend in grootte van 35 tot 50 m2. Ieder appartement heeft een eigen badkamer, een Frans balkon of terras en de meeste appartementen beschikken over een kitchenette. De tweekamerappartementen hebben een aparte slaapkamer. Zowel alleenstaande ouderen als echtparen zijn van harte welkom. 

Zorg

In de nieuwe locatie wonen ouderen zelfstandig, met alle benodigde zorg binnen handbereik. De lichte tot zeer intensieve zorg wordt geleverd door eigen personeel. Zo kan er 24 uur per dag vertrouwd worden op een professioneel team en persoonlijke aandacht. In de grote gemeenschappelijke ruimte met open keuken komen bewoners samen voor activiteiten en voor de maaltijden, die zeven dagen per week vers worden bereid. “Eten op het eigen appartement behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Zo hebben de bewoners zelf de keus om te kiezen voor de privacy van het eigen appartement of om de gezelligheid op te zoeken in het restaurant”, aldus Odine van de Veen, locatiemanager van de nieuwe locatie. 

Kijkmomenten

Voor geïnteresseerden zijn er diverse kijkmomenten nog voordat de locatie officieel opengaat in april. Tijdens een kijkmoment krijgt de bezoeker een rondleiding door de locatie, een introductie over Saamborgh en meer informatie over de zorg en het wonen in deze nieuwe woonzorglocatie. 

Zaterdag 12 februari van 10.00 – 15.00 uur

Vrijdag 11 maart van 10.00 – 15.00 uur

Zaterdag 12 maart van 10.00 – 15.00 uur 

Vanwege een beperkt aantal mogelijke bezoekers, is reserveren voor een kijkmoment nodig via m.vanbeek@saamborgh.nl