Skip to main content

Woonzorgorganisatie Saamborgh en Woonzorg Nederland bouwen 25 nieuwe appartementen voor ouderen met een zorgvraag in Doetinchem. De twee partijen hebben een huurovereenkomst met elkaar gesloten om deze sociale woningbouw in het centrum te realiseren.

De nieuwe woonzorglocatie ligt aan de Kommedwarssteeg in Doetinchem en krijgt de naam ’t Brewinc Hof. De bouw is van start gegaan en naar verwachting kunnen de eerste bewoners deze zomer verwelkomd worden.

De locatie krijgt drie woonlagen waar in totaal 25 zelfstandige appartementen gerealiseerd worden van ruim 50 m2met een woonkamer, slaapkamer, badkamer en een berging. Daarnaast heeft elk appartement een balkon of terras over de gehele breedte van de woning. In het appartementengebouw komt verder een ontmoetingsruimte, waar bewoners ook samen kunnen eten of kunnen meedoen aan activiteiten.

Zelfstandige appartementen met zorgarrangement
Bewoners van ’t Brewinc Hof ontvangen van Saamborgh 24 uur per dag zorg aan huis. Iedere bewoner huurt zelf de woning en sluit een zorgovereenkomst af met Saamborgh. Ook echtparen zijn van harte welkom, ook als enkel één persoon zorg nodig heeft.

Wonen met zorg
Kees-Jan Brouwer, bestuurder bij Saamborgh, is ontzettend blij met deze uitbreiding: “Er is een grote vraag naar particuliere ouderenzorg buiten de reguliere verzorgingshuizen om en wij voorzien in deze behoefte. Woonzorglocatie ’t Brewinc Hof ligt op een unieke locatie, hartje Doetinchem, met de tweewekelijkse markt op loopafstand. Het is een ontzettend aantrekkelijke locatie voor ouderen met een zorgvraag.”

Verbeteren sociale huisvesting
“De combinatie van wonen, zorg, en welzijn is een van onze speerpunten,” zegt Woonzorg Nederland-bestuursvoorzitter Cees van Boven. “Met de nieuwbouw van ’t Brewinc Hof willen we de sociale huisvesting voor senioren in Doetinchem verbeteren. Dat doen we graag met een partner als Saamborgh, waar we ook in Westervoort al mee samenwerken.”