Skip to main content

Zondag 2 juni vierde woonzorglocatie Huize Willibrordus in Ruurlo haar eerste jubileum!

Op 1 juni 2023 openden Huize Willibrordus haar deuren en vanaf het begin voelde je het warmte welkom. Het afgelopen jaar is er met veel plezier en toewijding voor de bewoners van Huize Willibrordus gezorgd. De medewerkers zetten zich elke dag met hart en ziel in om de bewoners een fijne en comfortabele woon- en leefomgeving te bieden.

Met een feestelijke bijeenkomst voor bewoners, familie en medewerkers werd dit bijzondere moment gevierd.

Om deze bijzondere dag te markeren, wordt er binnenkort een appelboom geplant. Een appelboom staat symbool voor groei, duurzaamheid en de vruchtbare samenwerking die we hier koesteren.

Huize Willibrordus in Ruurlo. De oude voorgevel van de school is goed te zien. Parkeerplaatsen aan de voorzijde.

Warm welkom en aandacht voor bewoners

“Wat Huize Willibrordus zo speciaal maakt, is de manier waarop we nieuwe bewoners verwelkomen”, aldus locatiemanager Linda Regts. “Of je nu komt logeren om te herstellen of als nieuwe buur, iedereen wordt met open armen ontvangen. Dat warme welkom maakt dat iedereen zich snel thuis voelt, en daar ben ik ongelooflijk trots op” aldus Linda.

Betrokkenheid bij de gemeenschap

Naast de zorg voor de bewoners, is Huize Willibrordus ook betrokken bij de lokale gemeenschap. Zo hebben medewerkers en bewoners deelgenomen aan de lokale kunstroute en worden er leuke uitjes georganiseerd door de Zonnebloem. Linda: “We vinden het belangrijk dat onze bewoners zich thuis voelen in Ruurlo en deel blijven uitmaken van de samenleving”.

Een blik op de toekomst

Huize Willibrordus kijkt met veel vertrouwen naar de toekomst. “We blijven ons inzetten om de best mogelijke zorg te bieden aan onze bewoners”, aldus Linda. “Bij Saamborgh werken we volgens de visie van Positieve Gezondheid, hierin staat het betekenisvolle leven van onze ouderen centraal. We willen ons de komende tijd ook meer richten op informele zorg en de samenwerking met familie en vrijwilligers. De druk op formele zorgverleners neemt toe en er is een groeiende vraag naar zorg door vergrijzing. Samenwerking met familie en vrijwilligers wordt steeds belangrijker. Gelukkig zien we hier al mooie voorbeelden van, zoals verwanten die in het weekend helpen met koken en onze lieve vrijwilliger die wekelijks ondersteunt. Samen kunnen we veel bereiken!”

Samenwerking met lokale zorgverleners

Een belangrijk onderdeel van de zorg in Huize Willibrordus is de samenwerking met lokale zorgverleners. Zo is er een speciale samenwerking met huisartsenpraktijk De Linde in Ruurlo voor een herstelbed. Dit “bed op recept” of “herstelbed” biedt tijdelijke zorg voor ouderen die na een ziekenhuisbehandeling nog niet zelfstandig thuis kunnen wonen. Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe Huize Willibrordus actief meedenkt over de toekomst van de zorg en innovatieve oplossingen zoekt om de dienstverlening te verbeteren.

Afbeelding Buurtbankje

BuurtBankje voor buurtbewoners

Huize Willibrordus krijgt binnenkort een BuurtBankje! Dit bankje komt op de stoep te staan van Huize Willibrordus dient als ontmoetingsplek voor buurtbewoners en stimuleert sociale interactie. Even gezellig bijkletsen met de buren en nieuwe mensen leren kennen. Het is een geweldige manier om ontmoetingen te stimuleren en onze banden met de buurt te versterken.