Skip to main content

Feestelijke opening woonzorglocatie Hof van Waal in Tiel

Medewerkers, bewoners en relaties vierden vrijdag 17 november de officiële opening van woonzorglocatie Hof van Waal.

Tijdens de opening spraken locatiemanager Femke Slingerland en bestuurder Sylvia van de Beeten de aanwezige bewoners, familieleden, zorgmedewerkers en gasten toe. Femke Slingerland noemde noemt Hof van Waal: ‘De plek waar de vruchtbare Betuwse ‘fruitgrond’ heeft gezorgd voor een nieuw soort woonvorm. Een hele fijne plek, waar iedereen welkom is en we samen vormgeven aan de ouderenzorg van de toekomst’. Ook Sylvia van de Beeten verwees in haar speech naar de toekomst. De ouderenzorg staat onder druk door vergrijzing, tekort aan middelen en personeel. Uitdagingen die we als Saamborgh omarmen door innovatie en het leveren van persoonsgerichte zorg.

Bewoner de heer Schoon verrichtte samen Flipje het officiële openingsmoment: het planten van een kersenboom. Femke: ‘We hebben gekozen voor een kersenboom, de kersenbloesem symboliseert  een nieuw begin’.

Bewoner de heer Schoon plantte samen met Flipje een kersenboom.

In gezelschap van locatiemanager Femke Slingerland plantte bewoner de heer Schoon samen met Flipje een kersenboom voor de ingang van Hof van Waal.

Na het officiële moment was het tijd voor hapjes, drankjes, en gezellige live muziek verzorgd door accordeonist Dick van Soest.

Wat maakt het Hof van Waal anders en vernieuwend?

Femke: ‘Bij Saamborgh leveren we zorg volgens de visie van Positieve Gezondheid. We zetten niet de ziekte, maar het betekenisvolle leven van onze ouderen centraal. Onze focus ligt op veerkracht, eigen regie en aanpassingsvermogen, in plaats van beperkingen of ziekte. Samen creëren we een zorgomgeving waarin ouderen kunnen floreren en een betekenisvol leven kunnen leiden. We streven naar welzijn, veerkracht en zelfstandigheid, en ondersteunen ouderen bij het behouden van hun eigenwaarde en levensvreugde.’

Femke vervolgt: ‘Het verschil maakt dat we werken vanuit verbinding. Die verbinding kun je alleen voelen en niet terugvinden in alle vastgelegde werkprocessen. In de zorg moeten we, naar mijn mening, weer terug naar de basis. Zien en gezien worden, werken vanuit ons hart. Iets wat we als zorgmedewerkers allemaal heel goed kunnen maar waarbij we soms gehinderd worden door alle richtlijnen en protocollen. Binnen Hof van Waal kennen we onze bewoners en collega’s. We kijken naar elkaar om en zien de mens. Dit zorgt ervoor dat we hier samen met elkaar een fijne verbinding hebben. En dat is voelbaar onder de bewoners en de zorgmedewerkers. En ook de naam Hof van Waal is gekozen met een reden. De Waal kenmerkt zich door de mooie bochten wat vergelijkbaar is met een levensloop: nooit een rechte lijn maar ook met verschillende stromingen die niet voorspelbaar zijn. Net zoals het leven ook nooit voorspelbaar is. Bij Hof van Waal spelen we hierop in en gaan we met de stromingen mee’.

De opening van Hof van Waal markeert niet alleen de opening van een zorglocatie, maar ook een begin van een nieuw hoofdstuk in de levens van de personen/bewoners die hier een nieuw thuis vinden.

Hof van Waal: duurzame zorglocatie met 38 studio's

Hof van Waal is de tiende vestiging van Saamborgh in Nederland. In dit moderne nieuwe gebouw zijn 38 studio’s gerealiseerd en een terras aan de zuidkant van het gebouw. In het duurzaam gebouwde pand biedt Saamborgh ouderen de mogelijkheid om zelfstandig te wonen met 24 uur per dag professionele zorg in de nabijheid. Hof van Waal is dan ook voorzien van alle comfort als het gaat om wonen en ouderenzorg.

Ook wonen bij Saamborgh?

Neem contact op met onze woonconsultent Maria van Beek. Dat kan via of telefoonnummer 085 – 273 74 13.

Of kom naar onze open dag:

Op vrijdag 15 december kunt u komen kijken hoe het is om te wonen in Hof van Waal. Om ervoor te zorgen dat we genoeg tijd en aandacht aan alle geïnteresseerden kunnen besteden, vragen wij u vriendelijk om zich vooraf aan te melden. Dit kan eenvoudig via het aanmeldformulier op de website.

Over Saamborgh – Wonen met Zorg

Woonzorgorganisatie Saamborgh biedt zorg op maat voor ouderen in een kleinschalige setting. Het kan daarbij gaan om lichamelijke (somatische) zorg en zorg voor ouderen met geheugenproblemen. Saamborgh heeft 10 locaties in Nederland.