Skip to main content

Nationale pannenkoekdag: genieten voor jong en oud

De bewoners van ’t Brewinc Hof Saamborgh werden op 17 maart verrast door 6 leerlingen van groep 8 van Basisschool Hogenkamp uit Doetinchem. De jeugdige bakkers kwamen voor de bewoners pannenkoeken bakken. Pannenkoeken vindt bijna iedereen lekker en verbindt jong en oud en dat was goed te merken. En zeg nou zelf, er is toch niets lekkerder dan een warme, luchtige pannenkoek op je bord?

De kinderen werden hartelijk ontvangen door de bewoners en de medewerkers, de sfeer was al snel gezellig druk. Dominique Wink, leraar van OBS Hogenkamp vertelt: “De leerlingen vinden het super dat ze voor de ouderen in ’t Brewinc Hof pannenkoeken mogen bakken. Er moest zelfs geloot worden.”.

Het is stil, dus dat is een goed teken!

De geur van versgebakken pannenkoeken vulde al snel de eetkamer. Beslag maken, bakken, tafels dekken en uitserveren. De taken zijn goed verdeeld. Dat de leerlingen al vaker pannenkoeken hebben gebakken, was goed te zien. Vakkundig en snel lieten de bakkers de stapel pannenkoeken groeien. Er werden zelfs pannenkoeken geflipt. De bewoners keken vol belangstelling toe en gaven hun bestellingen door: “Graag een extra dikke pannenkoek voor mij!” Als de bewoners lekker aan het eten zijn, merkt Sjim, een van de leerlingen, op: “Het is stil, dus dat is een goed teken!”

Het was een groot succes en de leerlingen zijn door locatiemanager Femke Slingerland uitgenodigd om later dit jaar nog een keer te komen bakken. En nu de afwas nog!

Genieten van heerlijke pannenkoeken op de verschillende locaties