Skip to main content

Handjes uit de mouwen voor NLdoet

Flink aanpoten in Westervoort

Op vrijdag 10 maart was de start van NLdoet. Ieder jaar zetten duizenden vrijwilligers zich in voor maatschappelijke projecten in Nederland. Ook bij zorglocatie de Wilgenpas in Westervoort werd flink de handen uit de mouwen gestoken. Wethouder Peter Pennekamp heeft samen met locatiemanager Nina Boelens de moestuin gebruiksklaar gemaakt voor het voorjaar.

 

Wroeten in de grond

“Wat fijn om samen met zoveel vrijwilligers te werken aan de moestuin voor onze bewoners.” vertelt Nina. Samen met haar collega Mandy van Schaijk maakt ze de moestuin klaar voor het voorjaar.

Voor bewoners van de Wilgenpas is de moestuin een mooie activiteit voor in de zomer. “Planten, kijken en oogsten, om er daarna samen heerlijk van te genieten tijdens de gezamenlijke maaltijd, de moestuin verbindt” aldus Nina.

Geen groene vingers

“Daarom mag ik thuis ook niet tuinieren.” Wethouder Peter Pennekamp vertelt dat hij normaal niet in de tuin mag komen. Hij heeft per ongeluk de aardbeienplantjes uit de moestuin getrokken.