Skip to main content

Feestelijk optreden in kerstsfeer

Zaterdagmiddag 10 december was er een optreden van het koor van muziekschool Lotte van den Broek uit Almere bij Saamborgh Reedewaard. 

Speciaal voor deze middag heeft dit gelegenheidskoor, wat bestaat uit 12 meiden in de leeftijd van 8 tot en met 21 jaar, onder de enthousiaste leiding van Lotte, kerstliedjes ingestudeerd. De koorleden waren feestelijk gekleed en de kerststemming zat er dan ook al snel in.

Kerstklassiekers

Het koor was al vroeg aanwezig om eerst nog even te oefenen, want het was voor sommige zangeressen best spannend. Maar na het eerste lied was de nervositeit helemaal weg en werd er uitbundig gezongen en meegezongen.

De bewoners van Reedewaard kregen bij de kerstboom in de gezellige woonkamer kerstklassiekers cadeau als Silent Night, Jingle Bells en All I want for Christmas is you. Het concert werd druk bezocht en alle bewoners genoten volop. Er werd er uit volle borst meegezongen met het koor. Ook werd er een gevoelige snaar geraakt zo vertelde een bewoner “Vroeger zong ik namelijk zelf in een jeugdkoor en dit optreden bracht weer allerlei mooie herinneringen naar boven”.

Zelfgeschreven kerstlied

Nina, één van de koorleden, bracht een zelf gecomponeerd kerstlied ten gehore waarbij ze zichzelf begeleidde op de piano. Dit prachtige lied kon rekenen op een daverend applaus van alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers.

Geslaagde middag

Tijdens het optreden werden de bewoners niet alleen getrakteerd op mooie muziek maar ook op een heerlijk advocaatje met slagroom en een kerstkaart. Als dank kregen alle koorleden en dirigent Lotte een mooie roos en een aardigheidje. De bewoners en medewerkers hebben genoten van een gezellige muzikale middag.

Veel ouderen voelen zich eenzaam in deze feestelijke maand. Bij Saamborgh vinden we het belangrijk dat iedereen zich thuis en geborgen voelt. En in de decembermaand is dit nog belangrijker dan anders en daarom worden er speciaal in deze periode meer activiteiten georganiseerd om samen sfeervolle feestdagen door te brengen.

Kinderkoor Lotte van den Broek Almere