Skip to main content

Als relatiebeheerder is Maria vaak de eerste persoon die potentiële bewoners of hun naasten spreken. Ze onderhoudt het contact met geïnteresseerden en regelt ook de administratieve taken die komen kijken bij het verwelkomen van nieuwe bewoners. We vroegen haar wat werken bij Saamborgh zo leuk maakt.

Persoonsgerichte zorg, óók voor de mensen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is

Van origine ben ik verpleegkundige en de persoonsgerichte zorg die we bij Saamborgh bieden spreekt me erg aan. We staan in Nederland de komende jaren voor een grote uitdaging in de zorg. Door de vergrijzing neemt de vraag naar goede ouderenzorg toe en het mooie aan Saamborgh is dat we een oplossing bieden voor iedereen. Niet alleen voor de middenklasse en het hogere segment. Juist ook voor de mensen voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om op een fijne plek oud te kunnen worden.

Een huiselijke sfeer en de zorg professioneel geregeld

Het leuke aan bij Saamborgh werken is dat we met z’n allen een grote familie zijn. Als relatiebeheerder kom ik veel op de locaties. Wat me opvalt is dat we overal een huiselijke sfeer bieden waar we wel alles professioneel regelen. Je kunt ook echt merken dat de locaties bij elkaar horen terwijl ze hun eigen sfeer en geur behouden. Zonder de eigen unieke identiteit te verliezen bieden we overal dezelfde kwaliteit zorg. Zorg waar in de basis de wensen en behoeften van de bewoners centraal staat. Als oud-verpleegkundige vind ik dat een heel belangrijke ontwikkeling.

Samen een gezellige en geborgen sfeer creëren: dat is écht Saamborgh

De focus ligt vooral op de medewerkers een prettige werkplek bieden. Vanuit de gedachte dat als we een gezellige en veilige werkomgeving creëren voor het personeel, we warme zorg met oprechte aandacht kunnen bieden aan de bewoners. Dat zie ik terug bij alle locaties. Zo was ik laatst op een locatie waar de locatiemanager op de werkvloer stond. Ze stond gezellig samen pannenkoeken te bakken met het personeel en de bewoners. Dat is écht Saamborgh: Samen een gezellige en geborgen sfeer creëren.