Skip to main content

Muziek verbindt en geeft het gevoel van saamhorigheid en gezelligheid. Een prachtig middel om contact te maken en gezelligheid te creëren met en voor onze bewoners. 

MUZIEK BRENGT BEWONERS IN BEWEGING

“Mensen met dementie die niet goed meer kunnen spreken, kunnen vaak nog wel een liedje zingen of mee neuriën. Zo vinden ze een mogelijkheid om zich te uiten” zegt coördinator Welzijn Lotte.

We merken bij dementie dat muziek een deel van de identiteit kan teruggeven. Het brengt de bewoners in beweging en helpt ze betekenis te geven aan emoties en herinneringen die door ouderdom of dementie naar de achtergrond zijn verdwenen.

OPTREDEN IN DE TUIN VAN VILLA VERDE EN VILLA DE LA PORTE IN ALMELO 

Zo genoten onze bewoners op een zonnige middag van een optreden van het zangduo Ton en Sylvia. Ze zingen een passend repertoire aan liedjes gericht op ouderen in verzorg/verpleeghuizen. Door hun jarenlange ervaring met de doelgroep ‘ouderen’ ontstond er mooie interactie met het publiek.

Er werd goed meegezongen en er kon zelfs gedanst worden! Onder een stralende zon hebben we een gezellige middag beleefd met de bewoners van Villa de la Porte en Villa Verde.

OVER SAAMBORGH

De villa’s zijn woonzorglocaties van Saamborgh. Bij Saamborgh bieden we ouderen met een zorgvraag een plek om heerlijk te wonen met het veilige idee van 24-uurszorg bij de hand.