Skip to main content

Nieuw bestuur woonzorgorganisatie Saamborgh

Woonzorgorganisatie Saamborgh heeft per 1 oktober 2022 een bestuurswisseling doorgevoerd. Het voormalige bestuur bestaande uit oprichters Gerwin Holland en René Jansen dragen de volledige zorgtak van de organisatie over aan Richard van Halen en Sylvia van de Beeten.

Saamborgh is in 2017 ontstaan vanuit de overname van drie woonzorglocaties in Almelo. De afgelopen jaren heeft de zorgorganisatie diverse kleinschalige locaties, onder andere door middel van een overname, kunnen toevoegen aan de portefeuille.

Stokje overnemen
Sinds begin 2022 werkt Richard van Halen als Directeur Bedrijfsvoering en Sylvia van de Beeten als Directeur Zorg bij Saamborgh. Van Halen: “Wij hebben de organisatie het afgelopen jaar goed leren kennen en nemen vol vertrouwen het stokje over. In een continu veranderend zorglandschap kijken Sylvia en ik ernaar uit om samen met de  medewerkers verder te bouwen aan de toekomst van Saamborgh.”

Scheiden van wonen en zorg
René Jansen: “Saamborgh is de afgelopen jaren een volwassen bedrijf geworden, we zijn uit de kinderschoenen gestapt. Zo hebben we in 2020 concullega ABC Zorgcomfort overgenomen en heeft het proces van het scheiden van wonen en zorg een flinke impact op de organisatie en de
bedrijfsvoering. Dat vraagt om veranderingen in processen, mensen en dienstverlening. Zowel Van Halen als Van de Beeten heeft ruime ervaring in de gezondheidszorg. Het bewaken en verder verbeteren van de veiligheid en kwaliteit van de zorg binnen Saamborgh is hen dan ook zeker toevertrouwd.”

Focus op zorgvastgoed
Door het scheiden van wonen en zorg en het overdragen van de zorgtak aan het nieuwe bestuur, kunnen René Jansen en Gerwin Holland zich focussen op het zorgvastgoed. Gerwin Holland: “Voor ons ontstaat de ruimte om nieuwe zorglocaties te ontwikkelen en bestaande locaties uit te breiden.

Het bouwen van goed zorgvastgoed is voor veel partijen een uitdagend traject omdat ze simpelweg niet op ‘de vloer’ hebben gestaan. Doordat wij ook aan de kant van zorgexploitant hebben gestaan, weten wij de wensen goed te vertalen naar duurzaam vastgoed.