Tjalmastraat 5 7001 EX Doetinchem 085 - 273 74 13

Financiën

Onze verschillende locaties bieden een totaalpakket van wonen, dienstverlening en zorg. Door het gevarieerde aanbod op onze locaties is wonen bij ons mogelijk voor bijna iedereen. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per maand, ongeacht de hoeveelheid zorg die u nodig heeft. Zo bent u verzekerd van wooncomfort, professionele dienstverlening en persoonlijke zorg op maat, wat er ook gebeurt. Wij onderscheiden hierin de kosten voor de zorg en de kosten voor wonen.

Vergoeding Zorg

De zorg die wij leveren kan per persoon verschillen en wordt individueel bepaald. Samen met u, uw familie en naasten kijken wij naar uw zorgvraag en naar uw wensen en behoeften. De zorg die wij leveren wordt via de volgende domeinen vergoed:

• Wet Langdurige Zorg (WLZ)
• Zorgverzekeringswet (ZvW)
• Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)

Naast deze vergoeding(en) is sprake van een wettelijke eigen bijdrage die u betaald aan het CAK. Deze bijdrage is afhankelijk van uw persoonlijke financiële situatie. Graag ondersteunen wij u om inzicht en overzicht te krijgen van uw zorgkosten.

Kosten voor woonservice

Daarnaast bieden wij een totaalpakket van wonen, dienstverlening en aanvullende zorg. U betaalt hiervoor een vast bedrag per maand, de woonservicekosten. Deze kosten zijn afhankelijk van de locatie en de grootte en ligging van de zit-slaapkamer.

In dit totaalbedrag zitten alle woonservicekosten inclusief onderhoud, energie, gemeentelijke heffingen, inbraakbeveiliging, 24-uur alarminstallatie, televisie aansluiting, wifi, gebruik van alle gemeenschappelijke ruimtes zoals de eetzaal en de gemeenschappelijke kamer, liftvoorzieningen, en uiteraard het gebruik van de grote begane grond en de tuin met terrassen.

Tevens inbegrepen zijn alle kosten van de aangeboden dienstverlening en extra zorg, te weten:

• Overdag staat een zorgprofessional tot uw beschikking die samen met u de geboden zorg afstemt op uw persoonlijke behoefte;
• ’s Nachts is altijd personeel aanwezig dat, indien nodig, extra hulp kan inschakelen;
• Maaltijdvoorziening: drie maaltijden per dag, ter plaatse bereid. De maaltijden worden opgediend in de gemeenschappelijke eetzaal. Op aanvraag kan natuurlijk ook uw visite gewoon blijven eten tegen een kleine vergoeding;
• Wasservice: wassen, drogen en strijken van uw bedlinnen en uw kleding;
• Activiteitenprogramma individueel en gezamenlijk;
• Onderhoud van de tuin;
• Het schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimtes en de villa;
• Koffie, thee en frisdranken;
• Aansprakelijkheid en inboedelverzekering.

Kosten

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten van onze locaties of wilt u een afspraak maken om eens kennis te maken? Neemt u dan contact op met onze locatiemanagers.

Onafhankelijke Cliëntondersteuning

U heeft recht op gratis en onafhankelijke cliëntondersteuning. Een cliëntondersteuner denkt met u mee over zorg en ondersteuning. Cliëntondersteuning is een onderdeel van de Wet langdurige zorg.

U kunt gebruik maken van cliëntondersteuning bij de aanvraag van Wlz-zorg bij het CIZ. Dan is de gemeente verantwoordelijk voor de cliëntondersteuning.

Bij het regelen van zorg en het maken van afspraken over de zorg heeft u recht op hulp van een cliëntondersteuner voor informatie, advies en ondersteuning. Uw zorgkantoor is dan verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van onafhankelijke cliëntondersteuning.

Klik hier voor meer informatie: www.informatielangdurigezorg.nl/volwassenen/clientondersteuning